Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör: Geçimin topraktan sağlayan üreticinin yanındayız”

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör:  Geçimin topraktan sağlayan üreticinin yanındayız”

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör, Geçimini topraktan sağlayan üreticinin yanındayız” dedi.

Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanı Haluk Özgör, “Geçimini topraktan sağlayan üreticinin yanındayız” dedi. Görevi 8 ay önce Ömer Özkaynak’tan devraldığını belirten Özgör, kendisinin de babadan kalma çiftçilik mesleğini sürdürdüğünü bildirdi. 26.12.1973’te, Erdek’te doğan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Özgör, 1941 yılından bu yana hizmet veren başkanlığın, son dönemlerde düzensiz tahsilatlar nedeniyle mali yapısının bozulduğunu, 1999-2009 yılları arasında 486 bin lira sigorta borcu bulunduğunu vurgularken, şunları söyledi:
“Erdek merkezinde 1607 üyemiz var. Ancak bizden önceki dönemlerde bu üyelerimizden düzenli şekilde üyelik tahsilatı yapılmaması nedeniyle üreticilerden 300 bin lira alacağımız var. Yıllık bütçemiz 150 bin liradır. Görevi devraldığımızda, kasamızda sadece bin lira paramız vardı. Başkanlığımıza bağlı olarak yalnızca iki kır bekçisi görev yapıyordu. Biz, bu sayıyı 6’ya çıkardık. 1 Ocak 2015’ten baş layarak, büyük mahallelerde de bek çiler görevlendireceğiz.”

Erdek merkezindeki 400 bin, Kapıdağ ve adalardaki 300 bin zeytin ağacının kendilerine kayıtlı bulunduğuna işaret eden Özgör, üyelerinden dönüm başına yılda 3 lira, ağaç başına ağaç başına ise yılda 45 kuruş ücret aldıklarını belirtirken, yönetim kurullarında Hakan Erden, Mahmut Kaplan, Hasan Gözaydın ve İrfan Çoban ile birlikte görev yaptıklarını, görevleri arasında tarım arazilerinin korunması, su yollarının bakımının bulunduğunu vurguladı. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının, Ziraat Odası ve Tarım İlçe Müdürlüğü ile uyum içinde çalışması gerektiğine dikkati çeken Haluk Özgör, Erdek Ziraat Odası’nın yaklaşan genel kurulu doğrultusunda delege seçimlerinin, mahalle muhtarlıklarında 28 Aralık’ta başlayacağını belirtirken, şöyle konuştu:
“Belediye Başkanımız Hüseyin Sarı, şubat ayının ilk haftasında gerçekleşecek olan genel kurul için bana koordinasyon görevi verdi. Bu konuda çalışmalar yapıyorum. Ben de Yalı Mahallesi’nden delege adayıyım. Mahallemizin desteğini bekliyorum.”

Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı